Gara-gara satu status di laman Instagram bagi ‘membalas’ saranan Amran Fans semalam, nama Datuk Nurulhidayah, anak kepada timbalan perdana menteri Malaysia terus diperkatakan.

Isu ini berlarutan sejurus bapanya mencabar belia melakukan kerja 3D iaitu dangerous, difficult dan dirty jika tidak mahu pekerja asing dibawa masuk.

U guys don’t even bother to read pemimpin background. Ingat TPM tu cakap suka suka dia? Ingat dia bercakap sebab dia lahir terus jadi TPM? Dia bercakap dari pengalaman dia.

Berbanding dengan zaman 70’s dia, rakyat Malaysia sekarang memang semakin malas dan memilih kerja.

U guys tak boleh jugak cakap ikut sedap tekak sendiri sebab i pun ada tekak i nak cakap.
U tak nak tahu berapa gaji I lps (lepas) grad dulu? My gaji was RM1,700 and back than my dad was not even a minister!

Masa zaman sekolah dulu i curi-curi kerja medan selera kat Jaya Jusco Alpha Angle, Wangsa Maju sebab nak tambah duit poket. Cuti semester i kerja ikut production house cari pengalaman.

Comments

comments