Disini sy nak cerita bukan nak membuka keaiban seseorg tp ckup la menjadi ikhtibar kepada yg lain..
Sy da seorg kwn ofis pmpn yg baru sahaja bercerai dgn suaminya..katanya masing2 tak sefahaman dan tak bahagia..bila tnya siapa yg minta cerai dahulu dia mengaku dia yg nak bercerai..dah hmpir 2bln dia bercerai waktu sy mula kenal dia..dan beliau tidak dikurniakan anak lagi..dan dlm ofis ni jgak da seorg lg kwn lelaki sy..boleh dikatakn manis orgnya..dah bernikah dikurniakn 2 cahayamata..isterinya cantik dan sgt menjaga pakaianya..tertutup serdahana..
bila da majlis pasangan ni mmg nampk romantik..mkn berkongsi anak2 sama2 jaga..mmg sejuk mata memandang..sy tumpang gembira..tp sahabat pmpn sy yg td..rupanya punya rasa cemburu dan ada hati pd lelaki tersebut..sy perasan yg mereka makin rapat dan pernah teserempak mereka berduan kat cafeteria ofis sedang gelak seperti org bercinta..nak jdkn cerita suatu hari si isteri lelaki ni dtg ofis mencari suaminya dah 3ari tak balik..katanya da kerja luar tp call apa pun tak angkt..
isteri risau dan dtg ofis nak check kat mana suaminya kena hntar..tp yg sbnarnya suami ya ambil cuti dan alasan dia beri pd syarikat da hal keluarga terpaksa balik kg..dan bila isteri dpt tao luluh hatinya..menangis depan kami semua..bos pun da pd waktu tu..yg jd lagi kami sakit hati bila kwn pmpn sy tu pun minta cuti pd hari yg sama cuma dia minta untk 2ari shaja..dn sepatutnya dah masuk kerja tp bg msg kata mc..korang rasa kn apa yg sy rasa skrng ni..
Bos dah boleh agak sb byk dah mulut buka cerita hal yg jd..bos hntar msg minta 2 beruk ni mengadap dia..bos sy ambil keputusan pecat yg pmpn ni dan bg kaunseling pd laki ni sb dia kesian pd isteri dan anak2 kwn laki sy ni..ingtkn berubah rupanya buat hal jgak..last suami ni dah kena tngkp dgn bini hari yg dia cuti rupanya bernikah di seberang..isteri minta cerai..
anak2 semua dia ambil..sedihnya sy rasa tak tao la kalo jd kat sy mcm mana la hancur hati sy..😭now dah hmpir 3thn dyeorg nikah dah da sorang anak..ex wife dia pun dah happy dgn anak2..sb sy still contact dgn dia..ingt nak kenalkn dgn abg sy..tnjuk gmbar pun abg berkenan..rupanya kwn sy ni tao sb sy cerita pd kwn ofis mate lain nak kenalkn dgn abg sy dia punya marah habis barang atas meja sy dilayangkn..hahaha..katanya bini dia tu hak dia..sy tak patut memandai2..
sy pelik knapa dia nak marah sgt..rupanya kwn ofis sy bgtau skrng ni tgh serabut dgn bini dia..bini dia skrng lain sgt dgn bini lama..bini lama pndai jaga dia hormar dia..bini baru harap pndai bergaya je tp pemalas..jnis nak marah2..tu la allah tu suruh bersyukur tp kau kufur..bini yg baik depan mata kau tipu2..now dgr citer dah naik court balik..bergaduh sakan sb bini barunya cemburu sb da staff ofis bgtau dia yg suami dia nak ex bini balik..
Ni sy nak bgtau kebahagian kita bkn terletak pd pasangan..tp terletak pd diri kita sendiri..allah tu maha adil..hargai apa yg da depan mata..sifat hasad dengki tu buang la jauh2..
La ni sy tak perduli sy nak kenalkn jgk dgn abg sy..korang rasa patut tak sy buat mcm tu???😆

Comments

comments