Resepi ini diambil dari seorang perempuan mengandung yang berkongsi amalan dia dapat berpuasa. Sama-sama kita cuba. Insyaallah.
Ramai yg tanya macam mana sy boleh bertahan puasa sampai 19 jam lama nya. Dah la pregnant pulak tu. Buat anda semua, kat sini sy nak share apa yg sy amalkan sepanjang sy puasa. Sy start amalkan puasa hari ketiga sebab baru tau tip ni. Memang ada beza sangat dengan puasa yg terdahulu. Alhamdulillah walaupun bersahur tak makan nasi,(memang tak lalu makan berat disebabkan jarak antara berbuka dan imsak hanya 5 jam sahaja) InsyaAllah perut rasa kenyang je sepanjang hari. Badan tak letih sangat. Bila berbuka pun tak gelojoh makan macam-macam. Moga bermanfaat buat semua
Facebook Comments