PUTIH DALAM SEJAM!!!! tiada wang jaminan dikembalikan sebab tak guna wang pon..hahaha..today akak nak share petua gojes puteh dan hilangkan parut kat kulit ni haaa..al maklum lah yek sejak2 bawakan budak ni segalanya menjadi kurang berseri dek budak duk seduttt semuaaa seri mak..haaaaa..so dah puas cuba produk macam2 hok telan hok sapu hok oles hok tepek hok gonyoh hok tenyeh tapi kesan kene tunggu kadang berminggu..nak mkn suplemen sjak ngandung ni malaihhh pon ada..ni petua akak nak share..masyalahh sejam jee dh cerah skit kulit,x kusam n plg pntg kulit makin lembut kalah chezeee kek uols! Ni haaa step dan buktinye okayy..selamat mncubaa
1..toksah nak cari mahai2..bawak bontot pergi dapur carik tiga bahan ni je iaitu beras pulut,garam sesudu dan gula sesudu..ok case takde beras pulut pakai jelaa beras makan yg ada cap jasmine ke jati ke jgn korang bantai biskut beras sudah laaa ye..muka buruk akak tak tanggung..kalau korang cakap xdok smua bahan ni kat dapur sila post kat group bersamamu tv3..insyalah ada bantuan ye.
Heheheheheh..gurau je
2..masukkan semua bahan td dalam kuali dan goreng tanpa minyak dalam agak2 5 min gitu biar gula garam sebati dgn beras..smp beras kuning2 sikit terus masuk dalam blender campur ayak panas sikit..jgn bnyk2 tau kang cair xbest sgt nak tepek n skrub kat kulit. Guna air panas sbb nak bg jd macam paste ala2 paste tomyam lembik2 gitu..hahaah
3..nilah hasil nyaaa..agak2 macam muntah kuceng je korang rasa kan??hahahahaha..gurau sajoooo..ni haaa laa jadiknya..senang sgt kan? Ckap susah meh bagi pipi aku lempang lelaju
4.maka bermulalah sesi menyental dan menempek kat muka ni haaa..korang tggu biar sejuk skit paste tadi then baru sapu/skrub/buat mask kat muka tau..sapu tgh panas muka kau melecur aku cakap padan muka je..haahaa.
  • Mula2 amek secolet then skrub satu muka. Satu muka tau skrub sapu tonyoh genyeh tapi jgn sental guna berus besi lak!sapu kat hidung skrub sikit2 bia rata..
  • And then korang basuh muka tau..Basuh guna air bersih bukan ribena atau teh o okay..
  • Ambil lagi paste and tempek kat muka macam mask..sapu rata2 kat satu muka macam mask yg korang duk beli kat watsons tu haaaa..senang je tepek..xtau tepek meh akak pijak!
  • Biarkan je kat muka sampai kering betul2 kering tggu sampai sejam tau..and then jgn trus basuh. Dah kering slow2 skrub n peel off smua yg kering2 kat muka tu.
  • Dah peel off n skrub smua paste yg kering tu barulah basuh sisa2 tertinggal guna air yg bersih and then lap kering2.
P/s :kalau muka anda berjerawat bermasalah akan rasa sedikit pedih2 manja je tak sakit pn mcm akak kulit kering sikit so rasa gak la pedih manja tapi tak membhayakan.
Ni haaaaaa muka selebet takdok make up tak dok bedak takdok pondesen takdok edit pape..mmg uduh tapi somi cakap cun lecung lagi..hahahah..alahan jadikan kulit akak memang kusam,kering,menggelupas,naek jerawat pasir kecik2 gituuuuu..sng citer uduhh laaa..
TARAAAAAAAAAAAA!!!!! Lepas sejam je uolszz!! Lepas sejam bertungkusss lumussss!!! Mmg lah tak felawlesssss tapi napak laa kurengg kan parut dan kekusaman?? And cerah sikit..buat hari2 buat selalu rasa akak akn lg felawlessssss dr hok cucuk vit c tuhh..hahaha..jgn mareeee..so nak putih n kurangkan parut serta jerawat boleh la amal selalu..insyalah selamat..xde bahan kimia..xde cucuk2..xde telan2..akak baru buat sekali kesan dah gini..engkorang try tiap hari buat..konpom letupppppp..
Facebook Comments