in

10 Gambar CR7 Yang Jarang Kita Lihat

23
Siapa yang tidak kena dengan Cristiano Ronaldo. Paling bolasepak antarabangsa Portugal dan Real Madrid. Beliau juga sangat gemar mempamerkan gambar-gambar berkaitan dirinya. Meskipun begitu, ada beberapa detik-detik yang mungkin kita jarang dapat melihat gambar Cristiano Ronaldo sebelumnya. Ekspresi Ronaldo menyumbat gol mungkin sudah puas kita tatapi. Tetapi bagaimana dengan gambar-gambar lain ketika Ronaldo memulakan kariernya?
Di bawah ini disertakan beberapa keping gambar untuk tatapan anda.

Impian yang tinggi

Ronaldo lahir di sebuah bandar kecil di Funchal, Madeira Portugal. Di sinilah, Ronaldo membina cita-cita dan impian mengunung tingginya untuk menjadi pemain yang disegani dan popular. Sekeping gambar di atas memperlihatkan dirinya ketika masih bermain untuk kelab kelab tempatan Madeira, CF Andorinha.
Seorang kanak-kanak kecil dengan muka serius merenung tajam ke arah kamera. Ronaldo sempat memberi komen atas gambar ini. “Anak kecil dengan impian besar.”

Karier bolasepak antarabangsa

CR7 memulakan perjalanan karier balasepaknya pada kejohanan antarabangsa sejak berumur 18 tahun pada tahun 2003. Kerjayanya sebagai pemain bolasepak bersama pasukan kebangsaan Portugal terjadi pergi sejauh mana dengan keyakinan untuk berpindah ke Manchester United pada Ogos 2013. Pada masa itu, Ronaldo masih duduk di bangku cadangan bersama Jorge Andrada dan Simao.
Keyakinan Ronaldo sudah sangat bersedia untuk memukau peminat bolasepak dengan memaparkan aksi yang dibanggakan pada perlawanan sulung ketika Portugal menghadapi Kazakhstan. Namun tidak seperti sekarang, penampilan CR7 masih lagi kurus dan rambutnya masih digel serta hujung rambut diwarnai.

Sukakan haiwan

Adakah anda tahu hobi Cristiano Ronaldo? Tidak seperti orang lain ada yang mengumpul setem, duit lama, rantai kunci dan sebagainya. Tetapi lain pula denga Ronaldo yang mana hobinya adalah memelihara haiwan. Haiwan kesukaannya pula adalah anjing dan beliau ketika menghabiskan masa rehat di rumahnya yang mewahnya. Sebuah gambar menjadi bukti kecintaan Ronaldo kepada anjing. Tak segan-segan, Ronaldo bersama sang anak Cristiano Jr bergambar dengan anjing kesayangan.

Bersama bintang tinju “The Money”

Seperti orang lain, tidak semua pemain bolasepak meminati hanya sukan bolasepak semata-mata. Mereka juga ada kehidupan dan kesukaan kepada suak-sukan lain. Begitu juga bagi Cristiano Ronaldo mempunyai kesukaan yang besar pada sukan tinju. Di masa-masa pramusim Madrid di Amerika Syarikat 2014 lalu, beliau berkesempatan bergambar kenangan bersama bintang tinju Floyd “The Money” Mayweather, juara dunia kelas welter.
Ronaldo dan Mayweather mempunyai perbezaan dengan dunia sukan masing-masing. Namun begitu, kedua-duanya mempunyai sifat yang sama iaitu ego dan kepercayaan diri yang sangat tinggi.

Kawan dan lawan

Cristiano Ronaldo mula dikenali berkawan baik dengan Wayne Rooney. Semasa di MUFC, kedua-duanya merupakan gabungan yang pasti di barisan hadapan untuk menggugat pasukan lawan. Pengurus MUFC pada ketika itu itu adalah Sir Alex Ferguson boleh tersenyum lebar kerana punya dua pemain yang begitu tajam dan mampu sinergi dalam menggalas tugas mengempur dan seterusnya menewaskan lawan dengan gol-gol yang menarik diciptakan.
Tetapi anda mungkin tidak tahu atau terlepas pandang yang mana Ronaldo pernah terjatuh dek dikasari oleh Wayne Rooney dalam perlawanan rasmi. Itu semua berlaku pada musim 2003/04. Gambar Cristiano Ronaldo yang jarang kita lihat semasa perlawanan ini masih dilihat Wayne Rooney memakai jersi Everton. Tidak lama kemudian, Rooney menyertai Manchester United pada tahun 2004 untuk 25.6 juta pemindahan pound. Satu jumlah yang besar untuk masa itu.
hqdefault-4

Cara Ronaldo Rai Kemenangan Portugal Tempoh Hari

KEMATIAN-MISTERI-7-ARTIS-TERKENAL128129

Kematian Misteri 7 Artis Terkenal