in

Teknik Penyamaran Penembak Tepat Tentera Yang Hebat

Teknik-Penyamaran-Sniper-Tentera-Yang-Hebat-16
Kemampuan menyamar atau menyembunyikan diri ternyata tidak hanya dimiliki oleh haiwan saja . Baru-baru ini beredar foto yang memperlihatkan bagaimana seorang penembak tepat menyamar ketika menjalankan aksinya .
Penyamaran merupakan perkara yang sangat penting dalam ketenteraan. seragam celoreng tentera merupakan penyamaran yang paling berkesan dipakai supaya dalam medan pertempuran supaya musuh tidak boleh melihat kehadiran pasukan lawan.
Seorang jurugambar bernama Simon Menner , diberi kebenaran khusus untuk mengikuti latihan para penembak dan tentera Jerman . Di sana ia mengabadikan segala kegiatan penembak tersebut termasuk bagaimana cara mereka menyamar saat melakukan tugasnya .
Jika melihat foto – foto Simon secara sekilas pandang mungkin kita akan sukar mencari dimana letak para penembak itu bersembunyi . Ya , para penembak tersebut akan membuat dirinya seperti haiwan yang kerap merubah warna di setiap tempat yang dihinggapinya . Mereka memakai baju yang membuatnya kelihatan seperti batu , pokok dan daun – daunan sehingga orang lain tak akan boleh mengenalinya .
Para penembak memang dilatih untuk menyamar dirinya . Mereka belajar bertahan hidup di alam dengan menggali tempat – tempat yang sekiranya boleh dijadikan untuk tempat persembunyian . Dengan begitu , mereka akan mudah melancarkan tembakannya kepada musuh tanpa ketahuan .

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Tempat-Tinggal-Golongan-Kaya-Dan-Elit-Di-Russia-3

Tempat Tinggal Golongan Kaya Dan Elit Di Russia (32 Foto)

10085_5e62c1998206e0110459a6143546fe2e

Alex Honnold, Pendaki Yang Paling Berani Di Dunia