Penulis asal fatimah m. yasin

Bukan berniat untuk membuka aib, atau memburukkan sesiapa, tetapi, kita sebagai sahabat, seharusnya sentiasa beri kata semangat, dan kata-kata positif terhadap apa yang rakan kita alami.

Hidup lagi manusia macam ni…
Patut la dia bahagia… laki bini perangai sama… ima tak tahu siapa suami dia.. tapi kalau dia baca, harap dia mampu didik isteri dia supaya tak bermulut celupar..

Kalau Gugur pun esok lusa itu urusan allah. Allah dah tulis rezeki ima setakat tu… ima terima dengan hati yang terbuka.. rezeki allah luas. Apa yang nak disedihkan, tak ada hari ni. Esok lusa ada lagi…

Sebab manusia macam ni la ima buang kawan-kawan dan berkawan dengan burung-burung dekat dapur… hati senang, tak ada da dengki-dengki… tak ada masalah.. tak buat ima sedih…

Hurm baby tak salah la… sampainya hati dia.

Comments

comments

Total
1
Shares

1 comment

  1. Sy pun ada pengalaman yg ingin saya kongsikan .
    Sy dulu lambat dapat anak. Setahun lamanya. Dan dalam tempoh setahun tu macam2 orang mengata , sindir2.
    Mandul …x subur…x pandai projek la..macam2. Ada juga yg sindir …”org demam ada isi ..ada org tu demam..hampeh. hmm
    panas hati dengar. Depan2 org pulak tu. Yang sedihnya tu..kawan yg rapat dengan kita.
    tapi saya diamkan saja sebb sy tahu anak itu urusan Allah.
    selepas setahun sy pragnant. Alhamdulillah. Berderet terus..7 org permata hati. Rapat2 plak.
    tu pun ada org mengata..
    senang biak la…suruh ikat la..ada pulak yg sound somi jgn buat anak lagi. Hangin satu badan cik abe saya.
    tapi..sy wat x kisah je. Menangis pun tak. Sebab bukan diaorg yg sara kita..or bagi mkn kat kita.
    So sy lantak kan je.
    betul x.
    apa pun …maaf sy nak sarankan agar adik2 yg pregnant lagi2 bulan2 awal kehamilan..x yah update kisah gembira kat media sosial ni. Kongsikan pd yg terdekat je..
    sebab memang ada yg hati dan mulut yg patut dicampak ke longkang.
    Tak kira zaman sekarang or zaman dulu..sama je.
    maaf…harap x tersinggung😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*