in

AngryAngry CryCry CuteCute LOLLOL LoveLove OMGOMG WTFWTF

Fungsi TAK DIJANGKA Vivo NEX Dan Vivo V11 Yang Wajib Pengguna Telefon Pintar Perlu Tahu Disebabkan…

Vivo-NEX-review-gaming-1-1160×653

Sebut saja telefon pintar, pasti anda tercari-cari yang memiliki kecanggihan luar biasa bagi memenuhi syarat yang diinginkan anda bukan? bukan sekadar pakar selfie, tapi Vivo NEX dan Vivo V11 ini perlu diketahui anda.

AndroidPIT-vivo-nex-a-front-w782

Bagaimanapun, kehebatan dan keunikan jenama telefon pintar VIVO tidak boleh dinafikan oleh pengguna kerana ia hadir dengan pelbagai fungsi menarik dan memiliki kelainan tetapi yang paling utama VIVO sentiasa memenuhi keperluan anda!

Tapi sebenarnya, bila sudah tiba hujung tahun, apa salahnya jika anda memberikan bonus yang paling utama pada diri sendiri dengan menukar telefon pintar lama kepada yang baru. Tanpa perlu fikir panjang kerana dengan hanya Vivo NEX dan Vivo V11 sahaja sudah cukup MEMUKAU!

Kenapa anda wajib miliki, Vivo NEX? jangan tengok jauh-jauh, ini dia fungsi tak dijangka buat anda yang dapat dimiliki dengan hanya berharga RM 2,799.

Harga sangat berbaloi apabila Vivo telah melancarkan NEX dengan keunggulan terbaru di Malaysia untuk membawa visi yang kehadapan kepada pengguna. NEX mempunyai paparan ultra Full View yang terkemuka di industry dengan nisbah skrin pada badan sebanyak 91.24 % yang mana kelihatan lebih besar.

Dicipta untuk berikan pengalaman sebenar untuk anda

Tidak lengkap juga jika anda tidak ketahui fungsi kamera NEX ini apabila ia hadir dengan kamera depan dengan sensor 8MP yang boleh disembunyikan didalam badan telefon dan dapat dinaikkan dalam masa satu saat untuk membolehkan pengguna swafoto sama seperti yang dilakukan mereka pada masa lalu.

Bukan itu saja, NEX juga menggantikan pembesar suara ‘earpiece’ tradisional sepenuhnya dengan teknologi soundcasting yang mana skrinnya ditukar kepada pembesar suara.

Telefon pintar ini juga hadir dengan teknologi pengimbasan cap jari generasi ketiga Vivo yang telah ditambah baik untuk ketepatan dan kelajuan peranti, berikutan kejayaan Vivo dengan X20UD dan X21 disambing teknologi ini juga dapat menyembunyikan sensor cap jari di bawah paparan semasa masih menyampaikan akses cap jari di hadapan telefon.

Keupayaan AI untuk pengalaman lebih hebat

Vivo-NEX-review-front (1)

NEX menggabungkan teknologi AI yang membuatkan telefon pintar ini sememangnya hebat. NEX mempunyai butang kiri AI Button untuk Jovi yang didedikasikan pelbagai perkhidmatan AI termasuk Google Assistant dan Google Lens. Semua perkhidmatan ini disokong oleh enjin AI terbaru Vivo yang menguasai kekuasaan pengkomputeran AI berbanding dengan model terdahulu.

Lebih lengkap, Google Assistant boleh membantu situasi seharian anda seperti navigasi peta, berbelanja dalam talian, pengaturan perjalanan (travel), muzik, video dan media sosial, sementara Google Lens pula, disokong oleh algorithms yang mana anda boleh mencari maklumat apa yang dilihat.

Tangkapan gambar yang lebih AWESOME dengan AI Photography

NEX telah menaikkan taraf kamera dengan lensa Sony IMX363 generasi baru bersama Optic Image Stabilization (OIS) 4-paksi berketepatan tinggi yang digabungkan dengan Eletronic Image Stabilization (EIS).

Bukan itu saja, NEX juga hadir dengan pelbagai ciri-ciri AI Photography seperti AI Scene Recognition, AI HDR, AI Filters dan AI Portrait Framing yang mana membantu anda untuk mengambil gambar yang awesome tanpa perlu hiraukan persekitaran.

Prestasi yang berkuasa

NEX dilengkapi dengan pemproses Qualcomm Snapdragon 845 yang terbaik dan memiliki memori 8GB RAM supaya tidak tersangkut meskipun sewaktu anda bermain games yang paling intensif. NEX juga hadir dengan Unit Pemprosesan Grafik Adreno 630 yang 30% lebih berkuasa serta lebih menjimatkan tenaga dengan cekap.

Lagi satu, pelancaran NEX menambah satu lagi pencapaian kepada senarai industry-first Vivo disamping menjadi yang pertama meletakkan cip audio Hi-Fi dalam telefon pintar serta melancarkan telefon pintar nipis di dunia. Bukan sekadar itu, Vivo juga memperkenalkan teknologi Pengimbasan Cap Jari In-Display yang pertama dalam pasaran.

Selain Vivo NEX, telefon pintar seperti Vivo V11 juga hadir dengan kecanggihan luar biasa kerana  Vivo V11 adalah telefon pintar range pertengahan pertama yang dilengkapi dengan teknologi pengimbasan cap jari pada paparan.

Tidak hanya itu, Vivo V11 dilengkapi dengan kamera AI yang membolehkan anda mendapatkan tangkapan gambar yang sempurna. Vivo merupakan satu jenama telefon pintar yang mengambil berat tentang penyokong mereka dan kembali dengan perkhidmatan dan pengalaman yang berkualiti.

Kehadiran Vivo V11  dan  juga V11i adalah telefon pintar terbaru dari Vivo Malaysia yang mana memperkenalkan kepada anda fotografi dengan keupayaan Ai. Teknologi Pengimbasan Cap Jari pada paparan V11 memberikan anda cara lebih mudah untuk membuka kunci telefon hanya menerusi skrin.

Vivo-V11-Review-696×364

Bagaimanapun, kedua-dua telefon ini boleh didapati dalam warna Starry Night dan Nebula. Manakala V11i boleh dimiliki anda dengan warna menarik iaitu Fairy Pink (edisi terhad). Menarik lagi,  V11 hadir dengan paparan skrin super AMOLED dan kedua-dua jenama ini dilengkapi dengan paparan Halo FullView

Bukan itu saja, V11 yang boleh didapati dengan harga RM 1,699 sahaja ini juga dilengkapi dengan Snapdragon 660 AIE bersama memori 6GB RAM manakala V11i yang berharga RM 1099 pula dilengkapi dengan cip MediaTek P60 dan memori 4GB Ram. Meskipun begitu, kedua-dua telefon pintar ini mempunyai storan sebesar 128 GB Rom yang memberikan anda penyimpanan yang lebih besar.

Vivo-V11-Design Vivo-V11-Display

Bagi menghargai pelanggan yang menyokong Vivo, kini Vivo membawakan V11 baru kepada pengguna di seluruh negara untuk memberikan anda pengalaman dalam teknologi pengimbasan cap jari dan kamera AI. Manakala, Vivo NEX pula mempunyai satu konsep baru sepenuhnya untuk pengguna yang membolehkan anda merasai pengalaman di luar imaginasi!

Ayuh dengan segera dapatkan Vivo NEX dan Vivo V11 kerana telah berulang kali Vivo telah merevolusikan dan menggalakkan pengalaman pengguna mudah alih ke tahap yang berbeza. Untuk butiran lanjut, sila lawati laman web Vivo atau laman rasmi Vivo Malaysia (http://www.vivo.com/my).

What do you think?

-14 points
Upvote Downvote
eira

[VIDEO] “Selok Haha..”- Kelakuan Lucu Azad ‘Baloh’ Dengan Adik Ipar Jadi Bahan Gelak!

ayda

[VIDEO] Ramai Jatuh Cinta Dengan ‘Temberang’ Ayda Jebat Hingga Kepala Bergoyang Disebabkan..