in ,

AngryAngry CryCry LOLLOL OMGOMG WTFWTF

Info Buah Anggur Mengarut, Doktor Kecewa Ramai Yang Percaya

main info anggur 3

Bagus dan tahniah buat mereka yang berkongsi khasiat buah-buahan kepada orang ramai melalui laman media sosial mereka. Namun anda hendaklah bertanggungjawab dengan apa yang dikongsi.

Terbaru, seorang pemilik akaun Twitter berkongsi tentang kebaikan buah anggur mengikut warnanya. Posting ini mendapat lebih dari 6,000 retweet dan lebih 5,000 tanda suka.

posting buah anggur

Perkongsian mengarut ini mendapat perhatian seorang doktor pakar buah pinggang, Doktor Rafidah Abdullah.

Doktor ini menegaskan info tersebut adalah tidak benar dan kecewa dengan masyarakat yang suka menyebarkan info mengarut.

Tambahnya lagi, beliau menyarankan untuk masyarakat makan buah anggur segar dan bukannya yang sudah dijadikan produk.

tweet dr rafidah

Ini pula maklum balas dari netizen.

Minta tunjukkan bukti kesahihan.

info x 1

Ada juga netizen yang memberikan penjelasan tentang info yang tidak benar ini.

penjelasn anggur 1

Henti sebarkan benda mengarut.

info x 2

info x 3

Tidak cukup dengan itu, ada juga netizen yang tidak bersetuju dengan kenyataan doktor itu dan menyokong tentang info berkenaan buah anggur tersebut.

info x4

Apa-apa pun kami turut berharap para netizen dapat berkongsi perkara yang bermanfaat dan info yang tepat melalui laman sosial. Guna platform yang ada ini dengan bijak ya!

Sumber: Dr. Rafidah Abdullah

Guna Aplikasi, Dapat Kumpul RM1.5k. Macam Mana Gadis Ni Buat?

Haa.. zaman sekarang ni siapa je tak suka benda free kan? Ye lah, banyak benda dah naik harga, takkan nak tolak. Percaya tak, kalau admin bagitahu yang korang boleh dapat duit setiap bulan secara free? Ok, ni nak cerita! Admin nampak dekat Twitter ada influencer yang post pasal reward free yang dia dah dapat daripada satu app ni.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
tya

[VIDEO] Nissa Sabyan Datang MeleTOP, Nabil Ahmad & Tya Ariffin Dipuji Sambut Tetamu Dengan Baik!

zahirah

“Padanlah Mira Reject”- Zizan Razak Dikritik Peminat, Diminta Padam Foto Bersama Zahirah Gara-Gara..