in ,

AngryAngry CryCry CuteCute LOLLOL LoveLove OMGOMG WTFWTF

Video Lebih 400K Tontonan! ‘Instafamous’ Ditegur PU Amin Sebab Soalan Lucah Jadi Bahan Gelak!

pu

Seorang Instafamous ditegur oleh PU Amin kerana dikatakan telah menjadikan soalan-soalan berunsur sensitif sebagai bahan lawak malah turut dikongsi sehingga ramai yang menonton.

BACA: “Gigih Laa Cuba Nak Lagakan Kami.. Anak2 Kami Jadi Mangsa..Keji Dan Jijik…”- Rita Rudaini Mengamuk?

Gara-gara ‘ask me question’ di Instagram, Instafamous terbabit membuatkan PU Amin berdukacita apabila isu sedemikian menjadi hiburan meskipun nampak kecil tapi jika tidak dibendung maka bagi Pu Amin akan berlaku lagi.

Benda terlanjur jadi bahan gelak?

View this post on Instagram

Video lebih 400 ribu tontonan . Saya berdukacita bila ramai netizen dan instafamous isi masa lapang dengan respon soalan soalan luar dari fitrah manusia untuk dijadikan bahan gelak . Pengguna media sosial lebih dari separuh di Malaysia ini adalah remaja dan kanak kanak . Jangan ranapkan akhlak anak anak generasi kita dengan perkara sebegini . Teguran ini untuk kita bersama . Dalam video tersebut juga ada disebut kemaluan lelaki dengan dijadikan bahan gelak . Berhati hati kawan kawan . Nampak kecil dan bahan hiburan , kalau tidak dibendung dan ditegah , maka berlambak lagi video seperti ini dibuat secara halal . Kita kena bersedia menghadapi fitnah akhir zaman . Bukan meraikan kedatangan akhir zaman . Maafkan saya menegur . 🙂❤️

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

“Video lebih 400 ribu tontonan. Saya berdukacita bila ramai netizen dan Instafamous isi masa lapang dengan respon soalan-soalan luar dari fitrah manusia untuk dijadikan bahan gelak. Pengguna media sosial lebih dari separuh di Malaysia ini adalah remaja dan kanak-kanak. Jangan ranapkan akhlak anak-anak generasi kita dengan perkara sebegini. Teguran ini untuk kita bersama. Dalam video tersebut juga ada disebut kemaluan lelaki dengan dijadikan bahan gelak. Berhati-hati kawan kawan. Nampak kecil dan bahan hiburan, kalau tidak dibendung dan ditegah, maka berlambak lagi video seperti ini dibuat secara halal. Kita kena bersedia menghadapi fitnah akhir zaman. Bukan meraikan kedatangan akhir zaman. Maafkan saya menegur,” katanya menerusi Instagram.

Bagaimanapun, seharusnya mereka perlu tahu bahawa pengguna media sosial lebih dari separuhnya adalah remaja dan juga kanak-kanak. Jadi, menurut  PU Amin jangan ranapkan akhlak anak-anak generasi dengan perkara sebegini.

Rata-ratanya turut bersetuju dengan teguran PU Amin malah berterima kasih kerana dia telah menegur isu sedemikian.

Akhirnya ada pun Ustaz yang tegur

Screenshot_330 Screenshot_331 Screenshot_332

Sumber: PU Amin

Telefon Pintar Harga Bajet! Wajib Jadi Milik Anda Tapi Apa Yang 'Best' Pasal HONOR 10 LITE?

Jika anda tercari-cari telefon, pastinya yang sangat diinginkan anda dalam satu telefon pintar yang mana dalamnya memiliki kecanggihan yang luar biasa bukan? Yang difikirkan, harga ribuan ringgit saja dapat penuhi keinginan anda namun anda salah kerana dengan hanya telefon pintar HONOR 10 LITE, anda akan rasai satu kecanggihan yang luar biasa dengan harga yang sangat murah!

What do you think?

-6 points
Upvote Downvote
BDC02DEC-EDE6-4E6E-AA90-6F2737B8FAD1

Tonton Haqiem Rusli Di Bintang Minggu Ini Bersama Vivo

mira filzah

Raih Lebih 100 Ribu Likes! Foto Mira Filzah Dukung Baby Jadi Kegilaan Peminat