in ,

‘Jihan Artis Pertama’- Makeup Jadi Hantu ‘Barang Xbanyak’, Alha Kongsi Keperitan Dengan Jihan

alha

Siapa sangka, disebalik kejayaan Datuk Alha Alfa yang kini diantara jurumekap berjaya dan dikenali ramai namun sebenarnya ada keperitan yang perlu dia tempuhi untuk sampai ke tahap sekarang.

BACA: [VIDEO] ‘Alhamdulillah Officially 25’- Sebagai Hadiah! Bella ‘Ingin’ Orang Tua Bahagia & Ayden Jadi Anak Soleh

Menerusi Instagram, Datuk Alha berkongsi kisah keperitannya bersama Jihan Muse iaitu seorang selebriti terkenal yang tidak asing lagi dalam dunia hiburan malah bergelar pelawak.

Kata jurumekap terkenal ini, Jihan merupakan artis pertama yang menerima solekan darinya.

View this post on Instagram

kepada sahabatku @jihanmuse hahaha pls jangan marah i throwback skit zaman perkenalan kite dlu..kalau nak tau,jihan adalah artis pertama yg sy sentuh n berkarya..zaman uitm dlu, weekend2 nak carik duit lebih sy makeup utk production..pastu jihan antara pelakonnya..n zamantu jihan baru keluar MAHARAJALAWAK..so teringat satu ketika ni,sy kene makeup jihan jd hantu..sy barang makeup xbanyak..nak beli makeup effect duit xmampu..mahai..sudahnya sy pakai tisu dan WATERCOLOR jenama BUNCHO! mesti korg igt kan? ahahaha..sapu satu muka jihan..jihan tanya sy “babe,,panas la muka i..mmg rasa gini ke “😭😭😭sy pun bisik..jihan,ni je yg alha ada..sorryy naa..i janji pakai skit je..😂😂lepas setel makeup..jihan shoot jadi hantu kene duduk kat area longkang..longkang tu tinggi n dalam hutan..perangai jihan dok huha huha..esok nya pergi set..dua2 kene gigit antu:.die kene kat peha..besar tapak tangan..sy kene kat lengan 😂😂 sejak tu sy rapat ngn die..die selalu pesan..babe jgn lupa diri tau..jgn lupa die..dr makeup macam yg korg tgk kat atas tu..smpi lah now sy makeup die..macam2 perubahan yg ada..nak letak kang takot kene marah 💃🏻💃🏻💃🏻 babe i igt ag dlu kite selalu pusing2 dalam plaza alam..teman u beli barang shooting n event..pergi kedai rm2 tu carik crown..teman u g sewa costume..mana ada je kite kann..haahha pastu yg bestnya org tegur “ni yg maharaja lawak tu ke? u boleh stop n tggu depa satu family nak amik gamba”..now mesti u lari kan kalau org nak amik gamba 💃🏻💃🏻💃🏻🤪🤪🤪 sekarang tgk u kat mnaa..u xpenah berubah..setiap kali jumpa u mesti pesan..”alha u dh berjaya jgn berubah tau”..yeeee i igt~ alhamdulillah~ dr dlu smpi now kite still bersahabat..jawapan yg smpi sekarang i kene jawab “macamna jihan boleh jadi makin cantik” 😏😏😑😑 ape pun alhamdulillah now u dah happy dgn kehidupan u..n kite sama2 masih bersahabat harapnya smpi bila2..dr makeup jihan..alha kenal @zarazya ..next episode alha citer pulak kesah ngn zara ok! 😝😝 maksudnya dah 10 tahun lebih kite berkawan..❤️❤️🙏🏻🙏🏻 . again maafkan i pasal BUNCHO tu..smpi now pegi kedai runcit je nampak watercolor buncho tu..i teringat u..ahhaha ampunn xbuat lagi..

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

Jihan adalah artis pertama..

Kepada sahabatku Jihan Muse hahaha pls jangan marah I throwback sikit zaman perkenalan kita dulu.. kalau nak tau, Jihan adalah artis pertama yang saya sentuh dan berkarya..zaman UiTM dulu, weekend nak carik duit lebih saya makeup untuk production.

Pastu Jihan antara pelakonnya.. n zaman tu Jihan baru keluar MAHARAJALAWAK.. so teringat satu ketika ni, saya kena makeup Jihan jadi hantu..

Saya pakai tisu dan WATERCOLOR jenama BUNCHO!

Saya barang makeup tak banyak.. nak beli makeup effect duit tak mampu.. mahai.. sudahnya saya pakai tisu dan WATERCOLOR jenama BUNCHO! mesti korang ingat kan? ahahaha.. sapu satu muka Jihan.. Jihan tanya saya “babe, panas la muka i.. emmang rasa gini ke” saya pun bisik.. Jihan, nu je Alha ada.. soryy naa.. I janji pakai sikit je..

Lepas settle makeup.. Jihan Shoot jadi hantu kena duduk kat area longkang.. longkang tu tinggi dan dalam hutan. perangai Jihan duk huha huha.. esoknya pergi set.. dua2 kena gigit antu.. dia kena kat peha.. besar tapak tangan.. saya kena kat lengan.

Tahniah..

53169511_324506475088575_2501605507445098314_n

Bagaimanapun gara-gara hal itu, Datuk Alha dan Jihan mula rapat selain dia juga bercerita mengenai kisah perjalanan bersama.

Di ruangan komen, rata-ratanya juga terkejut dengan pendedahan Datuk Alha selain turut respek dengan kejayaannya malah Jihan juga yang mana kedua mereka sudah berjaya.

Sumber: Datuk Alha Alfa

ambulans lorong kecemasan main

[VIDEO] Netizen Berang Pemandu Guna Lorong Kecemasan Hingga Halang Laluan Ambulans!

datuk

[VIDEO] “Ketua Suami Yang Terbaik..”- Pura2 Pengsan! Sakit, Aliff Syukri Tetap Buat ‘Kejutan’ Buat Isteri!