in ,

CuteCute LoveLove OMGOMG WTFWTF

Pakai Huawei P30 Atau P30 Pro Pun Gambar Boleh Cun Sampai Macam Itu Sekali? Ini Buktinya…

main adv huawei P30

Kebiasaannya korang kalau nak beli handphone baru, pastinya ada ciri-ciri tertentu yang membuatkan ia dipilih bukan? Antara ciri-ciri hebat seperti fizikalnya yang moden dan terkini, jangka hayat bateri yang lama atau pengecasan pantas atau kamera yang menghasilkan foto gempak.

Kalau korang mencari handphone yang memiliki semua itu, tidak perlu risau kerana Huawei P30 dan P30 Pro ada semuanya!

Huawei-P30–Pro-Family

Ini antara sebab yang korang kena tahu sebelum memiliki handphone ini:

Ciri Kamera Yang Gempak!

1. Gambar jelas walau dalam gelap.

Bayangkan walau dalam gelap, kamera Huawei P30 dan P30 Pro masih dapat menghasilkan gambar yang jelas kerana dilengkapi dengan RYYB Sensor yang bantu meningkatkan 40% pengesanan cahaya. Memang sempoi!

Bayangkan gambar pensil warna ini diambil dalam gelap tapi hasilnya jelas kelihatan kepelbagaian warna dalam satu gambar!

VbVnP_tx

2. Langit di waktu malam nan indah.

Bukan itu saja, kecantikan dan keajaiban cahaya aurora juga dapat dirakam dengan menggunakan super night mode dan long exposure shots.

Pada suatu malam yang langitnya dipenuhi bintang-bintang yang sungguh indah, pastinya korang tidak mahu lepaskan peluang dari menyimpan memori itu bukan?

Jadi korang boleh gunakan tripod, kemudian setkan kepada professional mode dan ubah ISO ke 1600 serta exposure 30-second. Hasilnya? Memang korang rasa bangga seperti jurufoto pro yang merakamkannya!

3. Ciri zoom yang cukup mengagumkan!

P30 boleh zoom sehingga 3X Optical, 5X Optical + Digital Zoom dan maksimum 30x zoom.

Manakala P30 Pro boleh 5X Optical Zoom, 10 X Optical + Digital Zoom dan lagi best boleh maksimum zoom sampai 50X.

Jadi kalau korang pergi konsert contohnya, dapat tiket yang jauh dari pentas pun tiada masalah. Guna Huawei  P30 Pro dan rakamkan dengan 50X zoom. Nampak dengan jelas tau!

Contoh lain, gambar kanak-kanak ini diambil sejauh 3 meter. Tapi lihat hasilnya, nampak semulajadi sahaja!

adv huaewei P30 3

Cuba korang lihat yang ini pula. Walaupun gambar ini diambil dari jarak jauh tapi jelas kelihatan perkataan Marie Nascenti dan dekorasi sekitarnya. Ini juga hasil daripada teknologi zoom yang tersedia bersama Huawei P30 dan P30 Pro.

5Ox4H4Tk

4. Dari jauh tapi masih dapat hasilkan close-up shot.

Kalau korang mahu ambil gambar sesuatu hidupan atau objek tapi terlalu jauh, jangan risau, masih boleh ambil gambar close-up. Contohnya foto burung ini diambil dari jarak 10 meter tau! Tengok hasilnya, pergh dan macam gambar dari National Geographic!

MOUZdOfc

Objek berada pada jarak 20 meter dan bergerak laju? Tiada masalah. Walau objek tidak statik ketika bermain sukan ekstrem, korang masih boleh dapatkan gambar yang cukup jelas!

lLY6e6Ks

Ini pula hasil mengambil gambar bulan yang cukup jelas walau dari jarak 38,000km! Bukan bulan buatan ya, ini bulan betul.

dDVeG98Q

5. Foto Bak Sentuhan profesional!

Lebih mengagumkan, hasil gambar kesan bokeh dari kamera P30 dan P30 Pro ini nampak lebih semulajadi kerana dilengkapi dengan kamera TOF (Time Of Flight).

Korang tengok gambar di bawah, macam pakai kamera pro ya!

adv huaewei P30 1

Paling menarik, tiada lagi masalah backlight yang menghasilkan objek di dalam foto terlebih cahaya dan kabur dengan adanya teknologi AI HDR+.

Bukan sahaja foto objek jelas malah latarbelakangnya juga sama tidak terganggu! Lihat gambar di bawah, terbaikkan?

adv huaewei P30 2

Bagi foto dengan perspektif yang lebar, guna mod wide-angle.

riyewsIU

Objek makro atau kecil boleh diambil sejauh 2.5 meter dan hasilnya, haish! Susah nak cakap, jelas sejelasnya segala perincian!

lCu8hGws

Kalau kamera dah gempak macam itu hasilnya, apakan pula dengan video.

Fungsi penggunaan video siri Huawei P30 dan P30 Pro dipertingkatkan memudahkan korang yang amatur mendapatkan rakaman bak sentuhan daripada videographer pro!

Hasil video walau dalam gelap yang tidak menghampakan. Tetap jelas kelihatan objek-objek yang dirakamkan.

vzZgRvFN

Selain itu penggunaan dual-view videografi juga memang cukup menarik. Korang boleh rakam menggunakan kamera hadapan dan belakang sekaligus.

OzhJQax5

Bateri Tahan Lama

Kalau ada kamera gempak tapi bateri cepat habis pun tak guna jugakan?

Jadi korang tak payah risau bab yang satu ni, sebab P30 Pro dilengkapi dengan bateri 4200mAh dan P30, 3650 mAh.

hT4lUNrt

Lagi best sebab cas bateri telefon pintar korang yang ini pun ambil masa 30 minit untuk sehingga 70% kerana dilengkapi dengan 40W Huawei supercharge.

Pendek kata kalau korang pergi bercuti mana-mana, tak payah dah sibuk nak tunggu lama untuk bateri cas penuh.

Harga mampu milik!

Harganya pula? Memang mampu milik. Huawei P30 8GB+128GB RM2,699. Manakala P30 Pro hadir dengan dua spesifikasi iaitu 8 GB + 256GB, RM3799 dan 8GB+ 512GB, RM4,799.

SDPPDj1o

Selain dari ciri-ciri utama yang di atas, yang lain-lain juga tidak kurang hebatnya. Ini antaranya:

• 15W cas tanpa wayar
• IP68 kalis air
• Dual-channel GPS
• AI measurements
• Smart Car key
• 3D Mode
• Double 4G, Double VoLTE
• Ultra-clear audio
• Powerful Bluetooth
• Supports HUAWEI NM Card

Nak lagi cun, korang boleh pilih warna Aurora Blue, Breathing Crystal,Amber Sunrise dan hitam. Kesemuanya memang nampak sleek, moden dan bergaya!

adv huaewei P30 4

Korang boleh dapatkan Huawei P30 dan P30 Pro ini di shop.huawei.com/my

Jom sertai NEXT Image Awards dan menangi hadiah wang tunai USD 20,000!

Alang-alang dah ada koleksi gambar gempak semuanya itu, bolehlah sertai NEXT Image Awards.

Mana tahu rezeki korang boleh menang wang tunai USD20, 000 dan hadiah menarik yang lain.

Ada 6 kategori yang korang boleh pilih:

  1. Faces – Bereksperimen dengan identiti dan kuasa foto potret.
  2. Going The Distance – Penemuan lokasi dan pengalaman baru dengan menggunakan ciri baru dari kamera Huawei P30 dan P30 Pro seperti tele-lens, super-wide angle atau macro shooting.
  3. Hello, Life! – Kongsikan emosi dan inspirasi dalam kehidupan seharian.
  4. Storyboard – Kongsi sebuah kisah dalam 9 bingkai (grid foto yang membentuk kisah yang naratif dan bermakna.
  5. #Emotion Tag – Mengekpresikan emosi melalui fotografi.
  6. Life Now – Hasilkan penggambaran cerita pendek kurang daripada 30 saat.

Setiap penyertaan akan menerima tambahan baucar RM50 daripada Huawei.

Jadi apa tunggu lagi? Hantar penyertaan korang sekarang!

Untuk maklumat lanjut, kunjungi pautan ini.

Guna Aplikasi, Dapat Kumpul RM1.5k. Macam Mana Gadis Ni Buat?

Haa.. zaman sekarang ni siapa je tak suka benda free kan? Ye lah, banyak benda dah naik harga, takkan nak tolak. Percaya tak, kalau admin bagitahu yang korang boleh dapat duit setiap bulan secara free? Ok, ni nak cerita! Admin nampak dekat Twitter ada influencer yang post pasal reward free yang dia dah dapat daripada satu app ni.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
amyra

[FOTO] “Untung You Ringan.. Kalau I, Cirit Dulu Suami I Nak Dapat Angkat”- Netizen

mira

[FOTO] “Lawanya Bila Bertudung Labuh Menutup Dada..”- Netizen