in ,

‘Instagram VS Realiti’ Dedah Kebenaran Di Sebalik Foto Yang Terlalu Sempurna

page-tile

Semua yang hidup dalam media sosial ingin menunjukkan sisi mereka yang terbaik dengan memuat naik foto-foto percutian, kemewahan hidup dan keseronokkan bersama rakan-rakan untuk menarik perhatian netizen.

BACA: “Mak Die Tetiba Xde Suara Tu..”- Bila Anak Minta ‘Mama’ Baru, Ini Reaksi Lucu Netizen!

Namun kerap kali mentaliti media sosial ini membuatkan pengguna terdesak untuk kelihatan sempurna di internet menyebabkan mereka sanggup mengubah realiti sehingga tidak masuk akal.

Dari situlah terhasilnyanya trend photoshop dan photo filter untuk membuatkan foto nampak lebih menarik. Namun tidak semua yang terlepas dalam melakukan pembohongan ini.

Di sini disenaraikan beberapa foto yang disunting sehingga kelihatan tidak masuk akal.

Gigi lebih putih dari masa depan

5d4d3e0bf2e17_95xqq35ux5531__700

Memang bahaya

5d4d6acf8ccad_gmbstcmjjk531__700

Isteri ‘Slenderman’

5d4d6b44a10a4_ij193w5fsn531__700

Cuba kelihatan ‘lain’ daripada yang lain

5d4d68a13a132_kr69vned4x331__700

Kylie Jenner di Instagram vs di TV pada hari yang sama

instagram-vs-reality-fake-pics-2-5d51605022ed0__700

Buat apa pergi melancong, photoshop kan ada…

instagram-vs-reality-fake-pics-3-5d5160ef10406__700

Rambut kalis hujan

instagram-vs-reality-fake-pics-4-5d5161f223070__700

Klon peminat supaya nampak meriah

instagram-vs-reality-fake-pics-6-5d5162d1a4b56__700

Boleh berusaha lebih lagi dalam kemahiran photoshop

instagram-vs-reality-fake-pics-7-5d516427ab01e__700

Instagram vs realiti

instagram-vs-reality-fake-pics-8-5d5164ed499d4__700

Boleh ke bernafas tu?

instagram-vs-reality-fake-pics-10-5d516675ef19f__700

Sama je muka…

instagram-vs-reality-fake-pics-18-5d516d1ab5951__700

Gambar dari 2 instagram berbeza

instagram-vs-reality-fake-pics-20-5d516dc273e11__700 (1)

Edit diri sendiri je di instagram masing2

instagram-vs-reality-fake-pics-24-5d51705d4a916__700

Pemandangan pun kena sunting sebab tak cukup ‘cantik’…

instagram-vs-reality-fake-pics-19-5d516d67322d7__700

instagram-vs-reality-fake-pics-2-5d4d316009d3d__700 instagram-vs-reality-fake-pics-11-5d5166ba242e7__700

Sumber: Bored Panda

0_Creepy-teeth-whitening-advert-tile

Buat Iklan Pemutih Gigi Dengan Model ‘Lain Macam’, Netizen Rasa Tidak Selesa!

shuib

“B*rit Kau La Ib. Kau Dgn Geng2…”- Komen ‘Bahasa’ Kesat, Shuib Cari!