in ,

AngryAngry CryCry CuteCute LOLLOL LoveLove OMGOMG WTFWTF

Terhibur! Satu Asrama Lelaki Bising Gara2 Demam ‘Frozen 2’

ss

Frozen adalah salah satu filem animasi Disney yang paling popular bukan sahaja di kalangan kanak-kanak malah penonton dewasa juga.

Sejak ketibaan sekuel Frozen bulan lepas, ramai yang telah dijangkiti ‘demam’ Frozen dan tidak henti-henti bercakap tentang filem itu di media sosial.

BACA: ‘Baju Batik’ Dipakai Artis Korea, Ini Reaksi Netizen…

Salah satu perkara ajaib berkenaan filem Disney itu yang memikat hati penonton adalah lagu-lagu dari soundtrack yang turut pernah memenangi Anugerah Akademi.

Malah lagu Disney yang paling banyak dimainkan di Spotify sejak tahun 2013 adalah lagu dari filem pertama Frozen, Let It Go.

Bagi Frozen 2 pula, lagu Into The Unknown nyanyian Idina Menzel paling menjadi kegemaran ramai.

Lagu itu memberi kesan kepada pendengar dan tidak dapat dilupakan sehingga iramanya sentiasa bermain di kepala.

Malah dalam satu video yang dikongsikan di Twitter, kawasan asrama lelaki di sebuah universiti awam kedengaran mendendangkan irama lagu itu beramai-ramai.

Di samping kekecohan itu, ada juga yang marah kerana masih belum menonton filem tersebut.

Video yang telah meraih lebih 200 ribu tontonan itu membuat rata-rata netizen terhibur, dan ada juga yang dapat mengaitkan diri dengan situasi itu.

“Demam Frozen 2…”

Annotation 2019-12-03 035953

“Pengaruh movie Frozen..”

Annotation 2019-12-03 035906

“After tngk Frozen II jad camni…”

Annotation 2019-12-03 040301

“Asrama lelaki kat UiTM pun bising…”

Annotation 2019-12-03 040126

“Sama lah macam dekat puncak perdana…”

Annotation 2019-12-03 035747

“Lelaki tgk ke?”

Annotation 2019-12-03 035836

“Yang pergi tengok dgan awek je tahu…”

Annotation 2019-12-03 040806

“Suara Olaf pun ada…”Annotation 2019-12-03 040229

“Mungkin asrama sejuk…”

Annotation 2019-12-03 040158

Sumber: Twitter

 

Written by Nabilah

INTJ. Involuntary 引きこもり, classic fictions advocate, film buff, anime enthusiast, nature and animal lover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

orang salji

Hebat! Lelaki Habiskan 3 Bulan Untuk Bina ‘Olaf’ Gergasi Dari Salji

pegawai british

Panduan Untuk Pegawai British Cakap Melayu Undang Komen Lucu