in ,

AngryAngry CryCry CuteCute LOLLOL LoveLove OMGOMG WTFWTF

Sedih lepaskan suami bertugas jauh, ramai alami ‘situasi’ seperti Dayah Bakar

dayah

Apabila bercerita tentang bercinta mahupun berkahwin dengan lelaki yang mempunyai kerjaya seperti askar, pastinya ramai sudah dapat meneka cabaran dan dugaan perlu dihadapi oleh isteri.

BACA: Ajak ‘diuji’ perlu tinggalkan rehearsal final, mesej dari Pak Ya & Ropi – “Nielah namanya sahabat”

Bagaimanapun, itu sudah menjadi tanggungjawab seorang askar yang mana mereka perlu bersedia untuk melindungi keselamatan negara pada bila-bila masa.

Perkara seperti ini juga dihadapi oleh personaliti TV terkenal Dayah Bakar apabila perlu redha untuk melepaskan orang tersayang demi tanggungjawab. Apatah lagi, dengan tugasan yang perlu dipikul suami, Muhammad Hanif Hamidi yang berkerja sebagai pegawai tentera berpangkat kapten.

View this post on Instagram

Selamat Hari Pahlawan, satriaku 💚 Meski mungkin ada yang tidak memahami, apatah lagi menghargai dan menghormati tugasanmu yang berbekalkan keringat dan darah, malahan nyawa yang dipertaruhkan , aku disini mendukung sosok pahlawan yang bernama suami, anugerah kebaikan dari Tuhan kepadaku . Berjuang atas nama cinta dan perjuangan hanya untuk yang terpilih sahaja . Dengan ini saya juga mengambil kesempatan ingin mengucapkan Selamat Hari Pahlawan kepada semua pasukan keselamatan negara yang bertugas, juga kepada mereka yang telah pergi dalam menjalankan amanah. Tidak dilupakan juga semua wanita-wanita kuat yang menjadi srikandi dalam mendukung moral , kebahagiaan kehormatan pahlawan-pahlawan negara. Salam hormat , DB

A post shared by YOUTUBE : DAYAH BAKAR CHANNEL (@dayahbakar) on

Menerusi satu perkongsian daripada Dayah Bakar baru-baru ini mengundang sebak ramai apabila turut merasai pengalaman sepertinya.

Kelihatan Dayah Bakar melalui video, dia dilihat menghantar suaminya ke lapangan terbang kerana perlu bertugas dan dirinya terpaksa akur dan kuat untuk melepaskan suami tercinta.

Suami Dayah Bakar bertugas

Ternyata, perkongsian daripada Dayah Bakar menerusi Instagram mendapat perhatian pengikut yang ada diantaranya juga mengalami perkara yang sama seperti dia.

Sememangnya situasi seperti itu netizen akui memang sedih apabila memiliki suami askar seperti Dayah Bakar dan turut membuatkan mereka menangis.

“Teringat masa husband saya…mmg menangis”

suami askar Dayah Bakar

suami askar Dayah Bakar

suami askar Dayah Bakar

“I feel u sis…”

suami askar Dayah Bakar

suami askar Dayah Bakar

suami askar Dayah Bakar

Screenshot_465

Screenshot_466

Personaliti TV ini dan suami mengenali satu sama lain sejak daripada bangku sekolah dan pada 29 Jun 2018, mereka disatukan.

Sumber: Instagram

Written by Siti Zulk

It's me, stay focused

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tik tok aeril zafrel main

Buat Video Tik Tok, Ramai Terhibur & Puji Aeril Zafrel

lagu kampung people tular main

Video Lagu ‘Lawan Tetap Lawan’ Dari Kampung People Tular