Drama berjudul 7 Hari Mencintaiku, sejak tahun lalu menjadi bualan hangat warganet apabila bakal ada musim kedua namun akhirnya ia menjadi kenyataan apabila disahkan bakal ditayangkan mulai hari ini.
Sedia maklum, drama 7 Hari Mencintaiku 2 ini membariskan beberapa pelakon hebat seperti Shukri Yahaya dan Siti Saleha, gandingan mereka tentu sahaja antara yang dinanti-nantikan peminat drama tempatan yang membawakan sebagai watak utama iaitu Khuzairi dan Mia Adriana.
Walau bagaimanapun, watak pelakon pembantu yang dibawakan oleh beberapa pelakon yang bakatnya tidak dinafikan oleh penonton ini turut berjaya menarik perhatian netizen sekali gus membuatkan drama bersiri ini berjaya menawan hati penonton.
Antaranya, Wan Sharmila yang membawa watak sebagai Sofi dan pelakon lelaki serba boleh membawakan pelbagai watak iaitu Syazwan Zulkifly sebagai Helmi.
Ini terbukti apabila Wan Sharmila menerusi Instagram miliknya memuat naik satu rakaman video yang dikongsikan Syazwan dimana dia ‘belanja’ disebalik tabir satu babak yang dalam pada masa yang sama mencuit hati penonton.
“Walaupun watak saya kecil-kecilan tapi rasa bertuah la juga dapat berlakon dengan nama-nama hebat.”
Mengatakan wataknya kecil namun ia disangkalkan oleh peminat kerana lakonannya dan keserasian bergandingan dengan Syazwan membuatkan warganet mahu melihat mereka sebagai hero dan heroin pula.
“Suka tengok sis berlakon dengan Syazwan…”
Â
“Watak kecil-kecilan? No!”
“Ulang banyak kali”
Ikuti juga kisah-kisah yang pelbagai dibawah ini:
“Dah besar dah dia, kacak dah… muka dari dulu sampai skrg xberubah pun”
Terlepas sebut nama Hawa di Meletop, ini jawab Zizan tentang ‘kembar’ Neelofa…