Category: Suara

Loan Rumah Untuk Staff Kerajaan, Rugi Kalau Tak Guna Sebelum Usia 35 Tahun

Membeli rumah adalah impian semua individu. Pembiayaan pula menjadi satu aspek yang kita tak dapat nak elak dalam proses pembelian hartanah ini. Namun sekiranya anda adalah seorang staff kerajaan, jangan abaikan peluang baik untuk mendapatkan pinjaman perumahan khas untuk penjawat awam. Bagi yang kurang arif atau masih baru dalam perkhidmatan, perkongsian oleh Perunding Hartanah Tuan Inchique Aiman ini mungkin boleh dijadikan panduan. …

Simpanan Ke Tabung Haji Anak Melalui Maybank2U

Simpanan Ke Tabung Haji Anak Melalui Maybank2U *************************************************** Macam gua, segala duit raya anak, duit orang bagi kepada anak gua, gua akan simpan dalam Tabung Haji dia. Simpan Tabung Haji bagus sebab purata bonus boleh dapat 6%. Korang pun boleh buka akaun Tabung Haji untuk anak. Daftar haji anak siap-siap pun boleh. Okay, jika anak dah ada akaun Tahung Haji, …

Cara Menguruskan Kereta Kemalangan Tanpa Mengalami Kerugian

Aku: Bila eksiden first time ke……. pastikan kita bijak mengurus caranya.. MENGURUSKAN KERETA KEMALANGAN TANPA MENGALAMI KERUGIAN BAWA KERETA ANDA KE BALAI POLIS DAHULU Ramai lagi yang belum tahu cara yang betul untuk uruskan urusan insurans dan kemalangan kereta. Akhirnya pihak insurans dan penarik kereta yang mendapat untung atas angin. Pertama sekali jika kemalangan, anda akan memanggil tow truck (penarik …

12 Ayat-Ayat Cinta Untuk Mencairkan Hati Pasangan

12 ayat-ayat cinta untuk mencairkan hati pasangan anda. Ayat 1 Cinta tidak boleh dipaksa dan cinta bukan datang dengan sekelip mata. Cinta bagaikan bintang di langit sana. Terlalu banyak yang bercahaya indah tetapi cuma satu yang akan jadi igauan pemujanya. Ayat 2 Peraturan cinta menyatakan yang kita boleh mencintai sesiapa saja. Kenapa? Kerana cinta itu adalah hak kita. Tak ada …

Pengalaman Bersama Mother In Law Dari Neraka

Assalamualaikum Saya sekarang berusia awal 20an, baru setahun saya berumahtangga. Sekarang saya tinggal di rumah ibu suami atas sebab mother in law tiada siapa nak jaga. Dia tetap nak suami saya duduk dengan dia walaupun ada anak lain. Saya tidak kisah walaupun saya tidak nak sebenarnya, sebab saya fikir ini lah peluang suami saya jaga ibunya. Saya belum mempunyai zuriat, …

6 Petua Nenek Ajar Untuk Halau Lalat Dari Rumah Rugi Tak Cuba Memang Berkesan

Ada ketikanya, lalat banyak berkerumun di dapur. Lebih-lebih lagi ketika kita sedang sibuk memasak. Pantang hidangan tak tutup dengan sempurna memang jadi tempat lalat ni hinggap. Paling sakit hati kalau siap bertelur lagi pada makanan yang terdedah. Risiko mendapat keracunan makanan jika memakan makanan yang ada telur lalat ni memang tinggi. Jadi terpaksalah kita buang makanan tersebut. Sayangkan? Zaman dulu, …

Saya Seorang Gadis Kasar Dikahwinkan Dengan Lelaki Lembut

Assalammualaikum admin, harap2 cerita aku ni dapatlah disiarkan, kalau takdisiarkan takpe lah bukan rezeki aku mungkin. Minta tolong hide kan profile ya, maaf tapi cerita ni panjang sikit, dan harap warga krt dapat bagi pendapat ttg masalah aku ni.. dan masa aku menaip ni aku tengah menangis emosi jadi harap korang faham apa yg aku cuba sampaikan.. Dia bukan suami …

Tips 7 ‘C’ Sebab Suami Benci Isteri Dari Dr Fadzilah Kamsah

Sebagai seorang isteri yang baik, seharusnya anda lebih mengetahui apa yang disukai oleh suami anda atau yang tidak disukai oleh suami anda. Seorang isteri harus menjaga aib suaminya, orang tua selalu berpesan, jika hendak melakukan sesuatu, fikirkan sebabnya dahulu. Jika seorang isteri bersikap jahat, maka nama suaminya turut menjadi jahat. Isteri yang baik tidak akan sesekali melakukan hal terkutuk itu, …

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh