Category: Travel

5 Rahsia Di Bilik Hotel Yang WAJIB kita tahu

Setiap orang mempunyai pengalaman tersendiri apabila menginap di sesebuah hotel. Ada yang pernah menginap di hotel3 bintang, malah 5 bintang pun ada bergantung kepada kemampuan seseorang itu. Bukan semua hotel, diingatkan bukan semua hotel so jangan percaya 100%, kerana ini adalah sekadar kajian dan tidak semestinya ia berlaku di semua hotel. Kami taknak kena saman. Oleh kerana staff pengemas bilik …

Pengembara Malaysia Beri Sebab Kenapa ‘Orang Putih’ Boleh Pergi Melancong Walaupun Tidak Bekerja

Ikuti perkongsian dari seorang pengembara ini, iaitu Irwan Dahnil, bagaimana orang luar negara mampu melancong ke negara lain tanpa terbeban dengan pekerjaan. Masa kecil, aku tengok kitaran hidup ini simple saja. Pergi sekolah, sekolah pandai-pandai, dapat A banyak. masuk universiti, kerja, kahwin, beranak pinak, tua dan mati. Life cycle yang mudah. Setting kehidupan yang sama. Jadi aku macam pelik bila …

Realiti Sebenar Negara Jepun Juga Ramai Scammers

Penulis asal kamarul llmar in shimane “Sagishi” Sejak kebelakangan ini agak kecoh dengan cerita-cerita penipuan atau scammers. Entry kali ini, saya kongsikan sedikit kisah sisi gelap yang berlaku di Jepun. (Maaf mungkin cerita sebegini agak menghampakan mereka yang suka dengan pelbagai kehebatan negara Jepun.) Di Jepun kegiatan penipuan atau scam ini telah lama berlaku, tetapi menjadi semakin berleluasa dan agak …

3 Sebab Sekarang Bukan Masa Sesuai Korang Pergi Ke China

Penulis asal syafiq san 3 SEBAB bahaya kalau korang pergi ke China hujung bulan ni. Dah nak masuk bulan ramadhan, lepastu raya. Ramai peniaga berpusu-pusu berebut-rebut nak pergi ke China,terutamanya. Untuk persediaan stock masing-masing. Ade jugak nk berjalan. Tapi Pak Long nak bagi #AMARAN! 3 Sebab Jangan pergi ke China , Guangzhou hujung bulan ni ( 15 April – 5 …

Waktu Muda Lebih Baik Travel Vs Lebih Baik Kumpul Harta?

Kau yang dah lama follow page ni, tentu faham sangat betapa aku berkempen sakan supaya lebih banyak orang suka nak keluar mengembara. Keluar mengembara tak mesti ke luar negara berpasport bagai. Syarat musafir pun lebih 2 marhalah, lebih kurang 90 km saja. Kiranya kalau kau duduk di Gemencheh dan pergi ke Taiping pun dah dikira musafir a.k.a travel. So… dah …

15 Tips Persediaan Penting Sebelum Travel Ke Luar Negara

Ini saya kongsikan beberapa tip penting persediaan sebelum travel ke luar negara. Semoga bermanfaat. 1- Sesetengah negara perlu suntikan vaksin seperti Hepatitis A, Hepatitis B dan Typhoid. Sebelum berlepas pergi, buat semakan terlebih dahulu di negara tersebut sama ada perlu suntikan vaksin ataupun tidak. 2- Beli insurans kembara, jangan berkira untuk melabur RM80 untuk insurans kembara, ini sangat penting dan …

11 Tips Mencari Makanan Halal Di Korea

Kalau kau ikut trip melancong ke Korea, biasanya kau akan pergi ke Seoul. Di sana, kalau kau pergi Itaewon, banyak restoran halal yang kau boleh terjah. Jadi tak ada masalah makan sangat. Sediakan duit sajalah. Macam mana kalau kau tercampak ke luar Seoul atau tempat-tempat lain yang susah cari makanan halal? Takkan kau nak makan roti dengan ramyun (mi segera) …

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh